Tallinna
Lippu: Viro
Matkakohteet Viro

Tallinna

Alevahti.fi

Matkoja Tallinnaan tehdään monesta syystä. Mediasta voi saada yksipuolisen kuvan, että matkat ovat lähinnä halpojen virvoitusjuomien hakemista. Joka tapauksessa suosituin tapa matkustaa Tallinnaan on tietenkin Tallinnan ristelyt.

Tallinnassa kannattaa kuitenkin viipyä ja viihtyä pidempäänkin, kuin vain yhden tai kaksi vuorokautta. Todellisen Tallinnan kokeminen voi ottaa helposti jopa viikon.

Tallinnan nähtävyydet

Vanhakaupunki on melkeinpä jokaisen Tallinnan matkailijan nähtävä. Lisäksi alueella sijaitseva tori tarjoaa varmasti matkamuistoja ja tuliaisia jokaiseen makuun.

Vanhakaupunki on yksi Tallinnan tunnetuimmista nähtävyyksistä ja tutustumisen arvoinen paikka, vaikka viettäisit vain päivän Tallinnassa.

Tallinnasta voi suunnata lähiseudun maalaismaisemiin, jotka ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia kohteita Virossa.

Risteilyt Tallinnaan

Luonnollisesti suomalaisten suosituin tapa matkustaa Tallinnaan ovat risteilyt. Matka Helsingistä Tallinnaan kestää noin 2,5 tuntia, toisaalta pikalaivoilla voidaan päästä 1,5 tunnin matka-aikaan. Risteilyjä tarjoavat muun muassa Tallink Silja Line, Viking Line ja Eckerö Line.

Päiväristeily Tallinnaan onnistuu vaivattomasti ja eteläisestä Suomesta matkaileville sitä voisi kutsua jopa lähimatkailuksi. Muualtakin Suomesta Tallinna on helposti saavutettavissa. Helsinkiin lentokoneella, junalla, tai vaikkapa omalla autolla, jonka jälkeen nokka kohti satamaa ja eteläistä naapuriamme.

Hotellimatka Tallinnaan on helppo tapa tutustua etelänaapurimme pääkaupunkiin. Päiväristeilyjen ja hotellimatkojen lisäksi Tallinnaan on tarjolla muun muassa oopperamatkoja ja kylpylämatkoja.

Päivä Tallinnassa

Voiko tällaista ”pikamatkailua” sitten oikeasti kutsua matkailuksi, jos muutaman tunnin aikana tutustutaan lähinnä virvoitusjuomakauppoihin?

Tallinnan kaupungintalon aukio, Raekoja Plats.

Päivämatkan voi toki tehdä toisinkin. Hyvin suunnittelemalla ja varsinkin suunnitelmassa pysymällä kerkiää hyvinkin tutustua Tallinnaan paremmin. Jos kaupunki miellyttää, seuraavalla kerralla voi olla uuden suunnitelman kanssa liikkeellä ja vähitellen kaupunki tulee tutummaksi ja tutummaksi.

Tallinnan kylpylät

Tallinnassa on useita laadukkaita kylpylöitä, joiden hintataso on vähintäänkin kohtuullinen. Tässä linkkejä kylpylöihin:

Tallinna (Tallinn)

Tietoa

Maa Viro
Valuutta Euro (EUR)
Pinta-ala 159 km2
Asukasluku 426 538 (2017)
Aikaero Suomeen 0

Viro: matkakohteet

Ei kommentteja