Alevahti.fi

Matkaopas

Matkaopas on apunasi aina kun lähdet matkalle. Matkalle lähdettäessä on muistettavana lukuisia asioita. Siksi olemmekin koonneet tälle sivulle tärkeimmät seikat, jotka tulisi ottaa aina huomioon. Muista vielä ottaa lentoliput, niin vältyt siltä suurimmalta kommellukselta!

Passi ja viisumi

Passia ei tarvita jokaiseen maahan matkatessa, mutta se on hyvä olla mukana matkoilla joka tapauksessa. Passi toimii myös henkilötunnuksena. Pidä huoli siitä, että passi on voimassa koko matkan ajan. Muista myös ottaa kopio passista, jos alkuperäinen katoaa tai vahingoittuu.

Muista myös viisumi, mikäli matkakohteesi sen vaatii. Selvitä viisumin tarve hyvissä ajoin ennen matkaasi matkanjärjestäjältä eli esimerkiksi matkatoimistoltasi. Myös viisumista on hyvä olla kopio.

Matkaliput

Varmista vielä kertaalleen, että lähtöajat ja päivämäärät ovat oikein ja muistat ne. Ota myös matkalipuista kopio. Säilytä kaikki tärkeät tositteet, eli passi, viisumi ja matkaliput turvallisessa paikassa. Hanki vaikkapa vedenpitävä tasku, jossa tositteet pysyvät varmasti kunnossa.

Rokotukset ja lääkkeet

Ota hyvissä ajoin selvää vaatiiko matkakohteesi suositeltavia tai vaadittavia rokotuksia. Tiedot saat matkanjärjestäjältäsi tai terveydenhoitajalta. Ota todistus saamistasti rokotteista mukaan matkalle. Muista ottaa mukaasi kaikki tarvitsemasi lääkkeet. Ota mukaan myös peruslääkkeet, kuten särkylääkkeet.

Läheiset

Anna läheisillesi tarkat tiedot matkastasi. Tärkeitä tietoja ovat ainakin se, että kuinka kauan olet matkalla ja missä milloinkin majoitut. Varmista myös, että saat yhteyden kotiin tarvittaessa ja kotoa saadaan yhteys sinuun.

Sähkö

Ota selvää matkakohteesi sähkövirrasta ja liittimistä. Jos liitin poikkeaa kotimaisesta, hanki adapteri, jolla pystyt käyttämään ja lataamaan omia sähkölaitteita myös kohdemaassa. Lataa kaikki laitteesi ennen matkalle lähtöä.

Matkatavarat

Pidä matkatavaroistasi huolta erityisellä huomiolla. Kiinnittä jokaiseen matkalaukkuusi selkeät yhteystietosi. Käytä matkalaukkuina ainoastaan lukittavia malleja. Käsimatkatavaroissa kannattaa kuljettaa vain kaikkein välttämättömimmät tavarat, kuten matkaliput, passi ja rahat.

Vakuutukset

Matkavakuutus on yksi tärkeimmistä seikoista matkalle lähdettäessä. Hoida se ajoissa kuntoon ja varmista, että vakuutuksesi kattaa kaikki matkalla mahdollisesti sattuvat onnettomuudet. Kattaako vakuutuksesi myös matkatavarat? Ota todisteet matkavakuutuksestasi mukaan matkalle.

Raha

Jos matkakohde sen vaatii, vaihda tarpeellinen määrä paikallista valuuttaa hyvissä ajoin ennen matkaa. Luottokortit toimivat lähes kaikkialla, mutta varmista silti niidenkin toimivuus kohdemaassasi. Jätä kotiin tilillesi myös rahaa hätävaraksi. Euromaihin matkatessasi et luonnollisestikaan tarvitse muuta valuuttaa.

Tulli

Ota selvää matkakohteesi tullimääräyksistä, ettei rajalla tule vastaan ikäviä yllätyksiä.

Jos saavuit tälle sivulle etsien elävää ja liikkuvaa matkaopasta, pahoittelumme että et sitä tältä sivulta löydä 🙂

Parhaat matkatoimistot Suomessa voivat järjestää sinulle matkaoppaan kohteeseen kuin kohteeseen.

Lue myös

Ei kommentteja