Alevahti.fi

Matkatoimistot Suomessa

Matkatoimistot Suomessa tarjoavat valmiita lomapaketteja lukemattomiin eri kohteisiin ympäri maailmaa. Varaamalla lomasi matkatoimiston kautta säästyt monelta vaivalta matkaa suunnitellessa.

Alla löydät listattuna Suomen merkittävimmät matkatoimistot. Lue myös vinkkejä matkatoimiston valitsemiseen, sekä muutamia mielenkiintoisia tietoja liittyen matkatoimistoihin.

Aurinkomatkat

Aurinkomatkat

Syksyllä 1963 perustettu Aurinkomatkat on Suomen suurin valmismatkojen järjestäjä. Aurinkomatkat vie vuosittain yli 300 000 lomailijaa eri puolille maailmaa, 40 maahan, 140 lomakohteeseen ja 800 hotelliin. Lomavalikoimaaan kuuluu ranta- ja kaupunkilomien lisäksi risteilyjä ja kiertomatkoja sekä omatoimimatkoja. Aktiivisille lomailijoille on tarjolla golf-matkoja, matkoja Alpeille sekä purjehduslomia Välimerelle. Harrastuslomavalikoimaan kuuluu muun muassa Itävallan vaellukset.

TUI

Finnmatkat

TUI (ent. Finnmatkat) järjestää vuosittain noin 250 000 valmismatkaa ja se on Suomen toiseksi suurin matkanjärjestäjä. TUI järjestää kaikentyyppisiä lomamatkoja: valmismatkoja suorilla lomalennoilla ja reittilennoilla, risteilyjä sekä pelkkiä lentoja. Rantalomakohteet Välimerellä, Kanariansaarilla ja kaukomailla ovat tarjonnan perusta. Hotellit ovat tarkoin valikoituja hotelleja asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Finnmatkat Golf on suurin ja vanhin golf-matkojen järjestäjä Suomessa.

Tjäreborg

Tjäreborg

Tjäreborg on kolmanneksi suurin matkanjärjestäjä Suomessa lähes 200 000 vuosittaisella matkustajallaan. Tjäreborgin valikoimasta löytyy matkoja Eurooppaan, Amerikkaan, Aasiaan ja Afrikkaan. Tjäreborgin kautta on myös mahdollista varata pelkät lennot tai hotelli. Tjäreborg kuuluu kansainväliseen Thomas Cook Group -konserniin. Tjäreborg tarjoaa hyvän valikoiman äkkilähtöjä ympäri maailman.

American Express Global Business Travel

Suomen matkatoimisto

American Express Global Business Travel eli entinen Suomen Matkatoimisto on luotettava matkakumppani matkojen maailmaan. Suomen Matkatoimistosta saat tarvitsemasi matkapalvelut yhden oven takaa. Jo 100 vuoden ajan liike- ja vapaa-ajan matkojen ammattilaisina toiminut matkatoimisto tarjoaa lähes rajattomasti valinnanvaraa. Vapaa-ajan matkustajille on lisäksi tarjolla paras osa muiden matkanjärjestäjien tuotannosta. Valikoimaan kuuluu opastetut kaupunki ja kiertomatkat, räätälöitävät omatoimimatkat sekä myös urheilumatkat.

Vuonna 2016 Suomen Matkatoimisto myytiin American Express Global Business Travelille.

Kaleva Travel

Kaleva Travel tarjoaa matkoja yli 250 kohteeseen ympäri maailman. Vuonna 1935 perustettu matkatoimisto on Suomen suurin. Vapaa-ajan matkojen lisäksi Kaleva Travel tarjoaa myös liikematkoja.

Lomalinja

Lomalinja on jo 40 vuotta toiminut suomalainen perheyrityksenä toimiva matkatoimisto. Tarjolla on noin 200 erilaista teemamatkaa Espanjasta Etelä-Afrikkaan ja Japanista Kuubaan. Matkojen varaaminen onnistuu Helsingin tai Tampereen toimistoista, netistä tai puhelimella.

Matkapörssi

Matkapörssi on 100% suomalainen matkatoimisto. Se on osa suomalaista matkailualan yritystä Lakeuden Matkat Oy:tä. Matkapörssillä on yli 30 vuoden matkailualan kokemus ja asiantuntemus. Matkapörssin kautta saat varattua kätevästi niin lennot, hotellit kuin matkapaketit.

STS Alppimatkat

STS Alppimatkat on Suomen ja Pohjoismaiden suurin vaellus- ja hiihtomatkoja järjestävä matkatoimisto. Jos siis etsit todellista aktiivilomaa, voi STS Alppimatkat olla hyvä valinta. Valikoimasta löytyy matkoja 15 kohteeseen Alpeilla. Suorat lennot Helsingistä takaavat vaivattoman matkustamisen.

Detur

Matkatoimisto Detur on toiminut Suomessa vuodesta 1998. Deturin valikoimasta löytyy hyviä vaihtoehtoja aurinkolomaa haluaville. Tunisia, Turkki, Kreeta, Rodos… Helsingin lisäksi lentoja lähtee vaihtelevasti myös pienemmiltä lentokentiltä, kuten Turusta, Oulusta, Vaasasta ja Jyväskylästä.

Apollomatkat

Apollo on yksi Pohjoismaiden johtavista matkanjärjestäjistä, jolla on lähes miljoona matkustajaa vuosittain. Apollon matkavalikoimasta löytyy perinteisiä valmismatkoja, konseptihotelleita perheille ja aikuisille, risteilyjä, kaupunkilomia sekä reittilennoin toteutettavia matkapaketteja.

Apollolla on myös merkittävä rooli aktiivilomien järjestäjänä erityisesti ryhmäpuolella, ja valikoimaa löytyy niin ammattiurheilijoille kuin tavallisillekin liikkujille.

Suomen matkatoimistot

Nimi Perustettu Kuvaus
STS Alppimatkat 1987 Tarjoaa monipuolisesti matkoja Alpeille.
Area 1935 Yhdistyi Suomen Matkatoimistoon 2013.
Detur 1998 Detur vie vuosittain n. 30 000 matkustajaa muun muassa Turkkiin, Tunisiaan ja Egyptiin.
Aurinkomatkat 1963 Suomen suurin valmismatkojen järjestäjä.
Matkapörssi 1987 100% suomalainen matkatoimisto.
Lomalinja 1977 40 vuotta toiminut suomalainen perheyritys.
Kaleva Travel 1935 Pitkän kokemuksen omaava ja laaja matkavalikoima.
AMEX Global Business Travel 2018 Entinen Suomen Matkatoimisto.
TUI 1964 Entinen FinnMatkat.
Tjäreborg 1966 Hyvä valikoima äkkilähtöjä.
Apollomatkat 1986 Aloitti Suomessa vuonna 2010.

Oikean matkatoimiston valitseminen

Matkatoimiston valitseminen voi joskus osoittautua vaikeaksi tehtäväksi. Matkatoimistoja on kymmeniä ja juuri itselle ja matkalleen sopivan valitseminen voi olla hankalaa.

Ennen kuin alat etsiä sopivaa matkatoimistoa, mieti tarkkaan omat tarpeesi matkaa varten. Mitä haluaisit matkakohteessa tehdä? Tarvitsetko ohjattua toimintaa vai haluatko toimia itsenäisesti? Jos haluat harrastaa jotakin tiettyä asiaa lomallasi, voi olla paras varata matka juuri siihen erikoistuneelta matkatoimistolta.

Älä valitse matkatoimistoa vain sen takia, että sen hinnat ovat edullisia. Valitse mielummin juuri se matkatoimisto, joka on sinun tarpeisiisi sopiva.

Tiesitkö tämän?

  1. Ensimmäinen nykyaikainen matkatoimisto oli Thomas Cook, joka toimii vielä tänä päivänäkin.
  2. Suomen suurimmat matkatoimistot ovat Aurinkomatkat, Tjäreborg, Finnmatkat ja Suomen matkatoimisto.
  3. Matkatoimistojen tarve on vähentynyt netin tarjoamien palveluiden vuoksi — matkoja on entistä helpompi suunnitella itse.
  4. Syksyllä 1963 perustettu Aurinkomatkat on Suomen suurin valmismatkojen järjestäjä.
  5. Netti on nykyään matkatoimistojen tärkein markkinointi- ja myyntikanava.
  6. Suomalaiset matkatoimistot ovat turvallisin valinta Suomesta matkustaessa.

Halvin matkatoimisto

Mikä on halvin matkatoimisto? Vastausta tähän kysymykseen ei voi oikeastaan antaa, sillä halvimman matkatoimiston määritteleminen on oikeastaan mahdoton tehtävä. Toki on olemassa niin sanottuja halpamatkoja tarjoavia matkatoimistoja, mutta yleisesti ottaen halvimman vaihtoehdon määritteleminen on mahdotonta.

Niin paljon riippuu matkakohteesta, matkan tyypistä, mitä matka pitää sisällään ja niin edelleen. Parhaiten löydätkin omiin tarpeisiin halvimman matkatoimiston, kun vertailet matkatoimistojen tarjontaa vasta, kun olet valinnut matkakohteen.


Kerro kommenteissa omat kokemuksesi matkatoimistoista. Mikä on sinun mielestäsi Suomen paras matkatoimisto?

Lue myös

Ei kommentteja