Alevahti.fi

Äkkilähdöt ja parhaat kuumat lähdöt

Joskus matkakuume voi nousta todella korkealle ja yllättäen. Paras apu tällaisessa tilanteessa voi löytyä äkkilähdöstä. Äkkilähtö on loistava tapa matkustaa edullisesti ja nopeasti.

Joskus mieluisan äkkilähdön löytäminen voi kuitenkin olla vaikeaa. Siksi olemmekin listanneet käytännöllisiä vinkkejä ja suosituimmat palvelut, joista löydät parhaat äkkilähdöt.

Äkkilähdöt ovat viime vuosina nousseet erittäin suosituksi tavaksi matkustaa. Ne sopivat esimerkiksi opiskelijoille, joiden matkabudjetti voi olla pieni, mutta joiden aikataulu voi joustaa mieluisan äkkilähdön löytyessä.

Äkkilähtö sopii siis erityisesti tilanteeseen, jossa matkakohteella ei ole ehdottoman suurta merkitystä, vaan tärkeämpää on päästä matkalle mahdollisimman nopeasti. Äkkilähtö voi olla kokonainen lomapakettin tai joskus myös pelkät lennot.

Englanniksi äkkilähtöä kutsutaan termillä ”last minute”. Suomeksi niitä voidaan kutsua myös nimellä kuumat lähdöt.

Äkkilähdöt ovat edullinen tapa matkustaa
Matkalle edullisesti ja nopeasti. Äkkilähdöt ovat edullinen tapa matkustaa, jos vaatimuksista hieman karsitaan.

Yksi suurimmista syistä siihen, miksi äkkilähtöjen suosio on räjähtänyt on internetin mahdollistama vaivaton äkkilähtöjen etsiminen ja löytäminen. Parhaiden äkkilähtöjen löytäminen onkin oma taiteenlajinsa, jossa nopeimmat syövät hitaat ja vievät parhaat matkatarjoukset päältä.

Äkkilähdöillä matkustaminen voi vaatia hieman joustavuutta, mutta samalla se on edullisempaa verrattuna muihin matkustustapoihin. Yleisimpiä kohteita äkkilähdöille ovat Thaimaa, Egypti ja Kanariansaaret.

Äkkilähdöt ovat matkoja, jotka ovat jääneet matkatoimistoilta myymättä. Toinen vaihtoehto on se, että matkan varannut henkilö on joutunut peruuttamaan matkansa, jolloin matka pitää myydä uudelleen nopeasti.

Suuremmalle porukalle voi olla vaikea löytää äkkilähtöä samaan kohteeseen, koska paikkoja on useimmiten tarjolla erittäinkin rajoitetusti. Äkkilähdöt sopivatkin parhaiten yksin tai kaksin matkaan lähteville. Suurimpia äkkilähtöjen tarjoajia ulkomailla ovat Expedia ja Lastminute.com.

Tarkista ehdot huolella. Esimerkiksi hotellista ei aina ole täyttä varmuutta.

Äkkilähdön varaamisessa kannattaa olla nopea, sillä parhaat matkat varataan hyvinkin nopeasti. Parhaiten äkkilähtöjä on saatavilla yhdelle tai kahdelle matkustajalle – koko perheen äkkilähtöjä on tarjolla harvemmin.

Muista kuitenkin olla huolellinen varatessasi matkaa, sillä äkkilähtöjen ehdot poikkeavat lähes poikkeuksetta muista matkoista. Esimerkiksi hotellista ei välttämättä ole varmuutta, vaan se voi olla esimerkiksi jompi kumpi kahdesta vaihtoehdosta. Hotellihuone voi myös olla kahden hengen huone. Jokeri-lähdöllä tarkoitetaan matkaa, jonka tarkempi kohde tai majoitus ei ole ennalta tiedossa.

Tälle sivulle tullaan lisäämään artikkeleita liittyen äkkilähtöihin, kuten miten löytää juuri omiin tarpeisiin sopiva äkkilähtö.

Toivottavasti löydät sopivan äkkilähdön ja pääset unelmiesi matkalle nopeasti ja edullisesti!

Äkkilähdöt ovat…

  • Matkanjärjestäjien myymättä jääneitä matkoja tai peruustuspaikkoja.
  • Matkoja jotka tulevat myyntiin lähtöpäivän lähellä.
  • Hinnaltaan normaalimatkoja edullisempia.
  • Äkkilähtö tunnetaan myös muun muassa nimillä ”lähilähtö”, ”tarjouslähtö”, ”pikalähtö” ja ”kuumat lähdöt”.
  • Englanniksi sitä kutsutaan termillä ”last minute”.
  • Voivat olla ehdoiltaan poikkeavia normaalimatkoista. Tarkista ehdot tarkasti!

Pidä mielessäsi ainakin seuraavat seikat

  1. Tarkistamalla äkkilähdön ehdot vältyt ikäviltä yllätyksiltä
  2. Ole nopea, jos löysit hyvältä vaikuttavan matkan — et etsi äkkilähtöjä yksin

Matkatoimistojen äkkilähdöt

Äkkilähtöjen metsästäminen kannattaa aloittaa suurimpien matkatoimistojen verkkopalveluista. Näihin lukeutuvat ainakin Aurinkomatkat, Tjäreborg, Hispania, Finnmatkat, Air Finland Holidays. Seuraavasta taulukosta löydät suositellut matkanjärjestäjät kuvauksineen, sekä linkin kyseisen matkatoimiston äkkilähtösivulle.

Äkkilähdöt Thaimaa

Thaimaan äkkilähdöt ovat yksi suosituimmista äkkilähdöistä. Äkkilähtöjä Thaimaahan tarjoavat muun muassa Finnmatkat ja Aurinkomatkat. Suomen tunnetuimmat matkatoimistot ovat muutenkin paras tapa ostaa äkkilähtö.

Lue myös

Ei kommentteja