Viro
Alevahti.fi

Viro on Suomen eteläinen naapuri, jossa vuosittain vierailee satoja tuhansia suomalaisia. Harva heistä kuitenkaan käy tutustumassa maahan kovinkaan syvällisesti – ainakaan kovin kaukana maan pääkaupungista Tallinnasta.

Tallinnan lisäksi suosittuja matkakohteita Virossa ovat Pärnu, Tartto ja Saarenmaa. Nämäkin ovat varmasti nimeltään tuttuja monille suomalaisille, mutta jäävät ikävä kyllä suosittujen ja halpojen Tallinnan matkojen varjoon.

Viron saaret kannattaa ehdottomasti muistaa, kun suunnittelet Viron matkoja. Vaivattomasti lautalla saavutettavien saarten luonto, vanhat rakennukset ja alkuperäiset ruoat ovat jotakin mitä kannattaa kokea.

Suurimmat saarista ovat Saarenmaa ja Hiidenmaa, mutta ei kannata unohtaa pienempiä saariakaan. Niistä suosituimpia kohteita matkoille ovat Muhu, Kihnu, Ruhnu ja Vormsi. Yhteensä Virossa on yli 2000 saarta.

Viron hintataso

Viron hintataso on Suomeen verrattuna varsin kohtuullinen. Kiihkeimpinä sesonkeina voi suosituimpien hotellien hinnoissa olla suurtakin nousua, mutta valitsemalla majoituksen järkevästi selviää kohtuullisella budjetilla.

Hintataso Virossa on varsin kohtuullinen, joten kannattaa tutustua myös paikallisiin ravintoloihin.

Erityisesti ravintoloissa voi huomata saavansa todellisia herkkuja Suomen hintatasoa halvemmalla. Kannattaa siis tutustua paikallisiin ravintoloihin tarkemmin.

Viroon matkustaminen

Viroon matkustaminen onnistuu suomalaisille helpoimmin luonnollisesti laivalla. Jos maahan tulee muualta, voi matkustaa laivalla, lentokoneella, autolla ja junalla. Viro kuuluu EU:hun, joten matkustaminen onnistuu ilman viisumia ja passia.

Suomalaisille maa on vieläpä niin helposti saavutettavissa, että ei oikeastaan ole mitään syytä unohtaa Viroa matkakohteena. Lisäksi Viroon matkustaminen onnistuu vaikkapa viikonlopun aikana, joten halutessasi voit säästää pidemmät lomat kaukaisempiin kohteisiin.

Viro on itse asiassa todella suosittu matkailukohde, sillä maassa vierailee vuosittain enemmän turisteja, kuin siellä on asukkaita!

Matkakohteet

1 matkakohde

Viro

Suurimmat kaupungit

  • Tallinna
  • Tartto
  • Narva
  • Pärnu
  • Kohtla-Järve

Tietoa

Valuutta Euro (EUR)
Pinta-ala 45 339 km2
Pääkaupunki Tallinna
Viralliset kielet viro, võru ja seto
Valtiomuoto tasavalta
Asukasluku 1 316 000 (2017)