Alevahti.fi

Valmismatkat

Valmismatkat tarjoavat helpon vaihtoehdon matkailuun. Kuten nimestä voi jo päätellä, sisältää valmismatka kaiken tarpeelliseen onnistuneen matkan toteutumiseen — aina lennoista ja hotelleista alkaen.

Valmismatkoja tarjoavia matkatoimistoja on lukuisia. Turvallisin vaihtoehto on turvautua tunnetun matkanjärjestäjän palveluihin ja tuotteisiin. Erikoisempia valmismatkoja etsittäessä voi sitten taas joutua turvautumaan jonkin pienemmän matkatoimiston tarjontaan. Tunnetuimmat suomalaiset matkatoimistot ovat usein paras tapa ostaa valmismatka.

Useat matkatoimistot tarjoavat mahdollisuuden koota oma valmismatka, eli niin sanottu valmispaketti. Tällöin voi esimerkiksi vaikuttaa matkan hintaan vaihtamalla hotelli edullisemmaksi.

Vaivattomasti matkalle. Valmismatka on vaivaton tapa matkustaa.

Valmismatkojen ehdot

Tästä merkistä tunnistat luotettavan valmismatkan

Kuluttajaviraston ja Suomen matkatoimistoalan liiton välillä on olemassa sopimus yleisistä ehdoista koskine valmismatkoja. Ehtoja sovelletaan yli kaksi vuorokautta kestäviin matkoihin. Valmismatkaehdoissa on sovittu muun muassa matkan peruuttamisoikeuksista, hinnan maksamisesta ja korvauskysymyksistä.

Yleiset valmismatkaehdot löydät Kuluttajaviraston verkkopalvelusta. Ennen valmismatkan ostamista kannattaa aina tarkistaa, että kyseinen matkatoimisto löytyy Kuluttajaviraston ylläpitämästä rekisteristä.

Valmismatka on helpoin tapa matkustaa – kaikki matkaan liittyvät on huolehdittu puolestasi. Lennot, kuljetukset, hotelli… Itse voit keskittyä siihen tärkeimpään, eli rentoutumiseen ja lomailuun. Toisille loma voi tarkoittaa hotellissa löhöilyä ja toiselle aktiivisempaa lomaa – esimerkiksi maratonin parissa! Erityiset aktiviteettilomat ovatkin viime vuosina nousseet erittäin suosituksi valmismatkan muodoksi. Tällaisia ovat jo edellä mainitun maraton-matkan lisäksi vaikkapa golf-matkat, sukellusmatkat, vaellusmatkat ja niin edelleen.

Matkaa voi myös muokata omiin tarpeisiin

Valmismatkat voivat olla kokonaan valmiiksi paketoituja matkoja tai matkoja, joiden sisältöä pystyy vielä itse muokkaamaan. Joissakin tapauksissa voit vaikuttaa esimerkiksi seuraavin seikkoihin.

  • Kuljetukset matkakohteessa (esim. vuokra-auton käyttö tms.)
  • Matkavakuutukset
  • Aktiviteetit matkakohteessa

Matka maksetaan yleensä etukäteen, joten ennen matkan ostamista kannattaa varmistaa matkatoimiston luotettavuus Kuluttajaviraston matkatoimistorekisteristä. Matkatoimiston on kerrottava matkustajalle, onko kyseessä valmismatka. Valmismatkan tunnistaa myös matkustusasiakirjoissa käytetystä valmismatka-logosta.

Valmismatka on siis tavallisimmin valmiiksi paketoitu matkailupalveluiden yhdistelmä, joka pitää sisällään esimerkiksi seuraavia asioita.

  • Lennot
  • Hotelli tai muu majoitus
  • Jokin aktiviteetti matkakohteessa (Formula 1 -osakilpailu, patikointia, maraton, golf)

Vaivattomasti matkalle

Valmismatkat ovat vaivattomin tapa harrastaa matkailua. Matkatoimistojen kattavasta tarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle sopiva valmismatka. Olet lähdössä sitten Helsingistä, Tampereelta tai vaikkapa Jyväskylästä, kannattaa tutustua omalta paikkakunnaltasi lähteviin valmismatkoihin.


Onko sinulla kokemuksia valmismatkoista? Kirjoita kommentti!

Lue myös

Ei kommentteja