Norja
Lippu: Norja
Matkakohteet

Norja

Alevahti.fi

Norja kuuluu Skandinaviaan, kuten Suomikin. Norja on kuningaskunta, jonka rajanaapureita ovat Suomen lisäksi Ruotsi ja Venäjä. Maa on erityisen tunnettu lukuisista vuonoistaan, jotka houkuttelevat matkailijoita ympäri maailman.

Vuonojen lisäksi Norja tarjoaa myös huikeita vuoristomaisemia, kuten maan korkein vuori Galdhøpiggen. Norja onkin suurimmaksi osaksi vuoristoa.

Yksi suosituimmista tavoista tutustua Norjaan on maan rannikkoa myöden kulkeva Hurtigruten-risteily. Hurtigruten-risteilyllä voi kulkea koko matkan Bergenistä aina pohjoiseen Kirkkoniemeen saakka tai vaihtoehtoisesti lyhyempiä matkoja niiden välillä.

Suosittuja matkakohteita Norjassa ovat maan pääkaupunki Oslo, Bergenin kaupunki, sekä Trondheimin kaupunki. Pohjois-Norjassa Tromssa on yksi suosituimmista matkakohteista.

Autolla Norjaan

Suhteellisen pieni välimatka Suomeen tekee Norjasta myös potentiaalisen kohteen autolla matkatessa. Auton kyytissä maisemista, niin kauniista vuonoista kuin jylhistä vuoristakin, pääsee nauttimaan toden teolla.

Autolla matkatessa pääsee tutustumaan Norjan lukuisiin vuonoihin ja vuoriin lähietäisyydeltä.

Toisaalta juuri vuonot ja vuoret tekevät autolla matkaamisesta yllättävän hidasta. Vaikka määränpää olisikin linnuntietä ajatellen lähellä, voi matkaan kuulua niin jyrkkiä vuoristonousuja mataline nopeusrajoituksineen, kuin vaikkapa vuonojen ylittämisiä autolautalla.

Autolla Norja on siis kohtalaisen helposti saavutettavissa, mutta reitti kannattaa suunnitella todella tarkkaan ennen matkalle lähtöä.

Jos haluaa varata enemmän aikaa juuri Norjaan tutustumiseen, kannattaa pohtia lentämistä Norjaan, josta sitten vuokraan auton.

Urheiluhullu kansa

Suomalaisille Norja näyttäytyy usein urheiluhulluna kansana, joka pakkautuu ladun varteen seuraamaan hiihtotähtien suorituksia.

Oslon lähellä sijaitseva Holmenkollen on isännöinyt useita legendaarisia urheilutapahtumia.

Norja onkin tunnettu talviurheiluhistoriastaan, jota voi aistia vaikkapa Oslossa sijaitsevassa Holmenkollenin legendaarisessa hiihtokeskuksessa. Vuoden 1994 talviolympialaiset järjestettiin Lillehammerin kaupungissa, minkä lisäksi Norjassa on järjestetty useita suomalaisestakin näkökulmasta legendaarisia kilpailuja.

Yksi harvoista huonoista puolista Norjan matkoissa on maan korkea hintataso. Sen ei kuitenkaan kannata estää tutustumista tähän monipuoliseen ja maisemiltaan huikeaan lähinaapuriin.

Linkkejä liittyen Norjaan

Matkakohteet

2 matkakohdetta

Norja (Norge)

Tietoa

Valuutta Norjan kruunu (NOK)
Pinta-ala 324 220 km2
Pääkaupunki Oslo (634 293 as.)
Viralliset kielet norja, saame
Valtiomuoto perustuslaillinen monarkia
Asukasluku 5 258 000 (2017)

Ei kommentteja