Malediivit
Lippu: Malediivit
Matkakohteet

Malediivit

Alevahti.fi

Malediivit, eli virallisesti Malediivien tasavalta sijaitsee Intian valtamerellä Intian eteläpuolella. Trooppiset Malediivien saaret koostuvat yhteensä lähes 1200 pienestä saaresta.

Malediivien pääkaupunki on Malén saarella sijaitseva Malé. Alle kahden neliökilometrin kokoisella saarella sijaitsevan pääkaupungin asukasluku on 133 412 (2014), joten se on todella täyteen rakennettu. Noin 800 kilometriä pitkän valtion asukasluku on hieman yli 430 000.

Korkein kohta Malediiveilla on ainoastaan  2,4 metrin korkeudessa merenpinnasta. Malediivit onkin maailman matalin valtio ja sitä uhkaa ilmastonmuutoksen aiheuttama merenpinnan nousu.

Paras aika matkustaa

Paras aika matkustaa Malediiveille on kuivimpien kuukausien aikaan, eli noin joulukuusta huhtikuuhun. Erityisesti joulun ja pääsiäisen aikaan saarilla on paljon lomalaisia. Sateinen vuodenaika, jolloin myös monsuunit ovat mahdollisia, alkaa toukokuussa ja kestää aina lokakuulle.

Päivälämpötilat ovat ympäri vuoden reilusti yli 20 asteen, joten lämpöä haikaileville matkaajille Malediivit sopivat erityisen hyvin.

Malediivit ovat mitä parhain kohde sukelluksille.

All Inclusive Malediiveille

Matkatoimistoista matkoja Malediiveille tarjoavat muun muassa Tjäreborg, TUI ja Apollomatkat.

Jos haluat keskittyä nauttimiseen lomallasi, kannattaa tutustua matkatoimistojen All Inclusive tarjontaan. Ainakin TUI, Tjäreborg ja KalevaTravel tarjoavat All Inclusive -paketteja.


Minkälainen olisi sinun unelmien matka Malediiveille? Kirjoita kommentti ja kerro unelmien matkasi! Kerro kommenteissa myös, jos sinulla on jo kokemuksia Malediiveista.

Malediivit

Suurimmat kaupungit

  • Malé
  • Fuvahmulah
  • Hithadhoo
  • Kulhudhuffushi
  • Thinadhoo

Tietoa

Valuutta Malediivien rufiyaa (MVR)
Pinta-ala 298 km2
Pääkaupunki Malé
Viralliset kielet divehin kieli
Valtiomuoto tasavalta
Asukasluku 436 330 (2017)

Ei kommentteja