Shanghai
Lippu: Kiina
Matkakohteet Kiina

Shanghai

Alevahti.fi

Shanghai on yksi Kiinan suurista

Shanghai on asukasluvultaan Kiinan suurin kaupunki. Se sijaitsee Jangtse-joen suulla ja Huangpu-joen varrella Kiinan itärannikolla. Huangpu-joki on ollut aikoinaan vilkas kauppareitti ja se jakaa tämän Kiinan merkittävimmän satamakaupungin kahteen alueeseen, Puxiin ja Pudongiin.

Shanghain koristeellista arkkitehtuuria. Nähtävää riittää myös koristeellisessa kiinalaisessa arkkitehtuurissa.

Shanghain nähtävyydet

Puxin alue joen länsipuolella on niin sanottua vanhaa kaupunkia ja siellä sijaitsevat muun muassa Kansan aukio ja Shanghain kaupunginmuseo.

Huangpu-joen itäpuolella, Pudongin alueella sen sijaan sijaitsevat esimerkiksi Shanghain kansainvälinen lentokenttä, sekä lukuisia moderneja rakennuksia. Näistä eräs erottuu muista korkeudellaan. Se on yksi korkeimmista rakennuksista maailmassa, vuonna 1995 valmistunut huikeat 468 metriä korkea Oriental Pearl Tower, eli Idän helmi.

Tässä televisio- ja näköalatornina toimivassa nähtävyydessä vierailee vuosittain yli kolme miljoonaa turistia ja se onkin yksi Shanghain suosituimpia nähtävyyksiä. Pudongin puolella on lisäksi lukuisia turisteja varten rakennettuja hienouksia ja Shanghain laadukkaimmat hotellit.

Pudongin aluetta Shanghaissa. Shanghai on todellinen suurkaupunki.

Shanghai on Kiinan merkittävin satamakaupunki ja sen satama onkin ollut vuodesta 2005 lähtien maailman vilkkain. Shanghai on yksi Kiinan kehittyneimmistä kaupungeista ja rakentamisen tahti alueella on huimaa.

Rakentamisen lisäksi Kaupunki on viime vuosina kehittynyt vauhdilla monella muullakin alalla, kuten taloudessa, matkailussa ja kaupassa. Sillä onkin selvä pyrkimys tulla tunnetuksi ja arvostetuksi kaupungiksi ympäri maailman.

Shanghain kahdet kasvot

Shanghain vilkasta yöelämää. Nähtävää riittää myös koristeellisessa kiinalaisessa arkkitehtuurissa.

Matkailijalle Shanghai tarjoaa niin sykkivän suurkaupungin kaikki puolet, kuin rauhallisemman puolensakin. Vanhassa kaupungissa sijaitseva Yuyuan-puutarha on yksi Shanghain alueen monista puutarhoista. Yuyuan-puutarhassa on niin keinotekoisia vuoria ja järviä kuin arkkitehtonisesti huikeita rakennuksiakin.

Rauhallisempaa ympäristöä matkailuun tarjoaa myös läheinen Suzhoun kaupunki, joka on täynnä hyvin hoidettuja puutarhoja. Yksi parhaista vaihtoehdoista Shanghain kaupunkiin tutustumiseen ovat risteilyt kaupunkia halkovalla Huangpu-joella.

Shanghaita voisi helposti kutsua shoppailijan paratiisiksi. Shanghain vilkkain ostoskatu Nanjing Road on jokaisen koettava, vaikka pelkkien välkkyvien ja vilkkuvien mainostaulujensa takia.

Muita vilkkaita ostoskatuja ja kauppakeskuksia ovat muun muassa Huaihai Road, North Sichuan Road, Xujiahui Shopping Center, Yuyuan Shopping City ja Jialin uneton kaupunki.

Linkkejä liittyen Shanghaihin

Shanghai

Nähtävyydet

  • Kansan aukio
  • Shanghain kaupunginmuseo
  • Nanjing Road
  • Yuyuan-puutarha

Tietoa

Maa Kiina
Valuutta yuan (CNY)
Pinta-ala 6 200 km2
Asukasluku 16 000 000
Aikaero Suomeen +5

Kiina: matkakohteet

Ei kommentteja