Montreal
Lippu: Kanada
Matkakohteet Kanada

Montreal

Alevahti.fi

Montrealin kaupungista monelle tulee varmasti ensimmäisenä mieleen kaupungin jääkiekkojoukkue Montreal Canadiens (Canadiens de Montréal). Se ei ole mikään ihme, sillä tämä NHL-joukkue on myös Montrealin (Montréal) asukkaiden suuren mielenkiinnon kohde. Montrealin kaupunki tarjoaa matkailijalle myös paljon muuta mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa.

Montreal on Kanadan toiseksi suurin kaupunki.

Montreal on Toronton jälkeen Kanadan toiseksi suurin kaupunki. Montreal on lisäksi Quebecin provinssin suurin kaupunki, muttei kuitenkaan provinssin pääkaupunki, joka on Quebec City.

Itä-Kanadassa sijaitseva Quebec on Kanadan provinsseista pinta-alaltaan suurin ja asukasluvultaan toiseksi suurin, Ontarion jälkeen. Montrealin kaupunki sijaitsee saarella Saint Lawrencen ja Ottawajoen yhtymäkohdassa. Montrealista on vain noin 60 kilometriä Yhdysvaltain rajalle.

Montreal Canadiens -jääkiekkojoukkueen lisäksi Montreal on urheilun saralla tunnettu myös Circuit Gilles-Villeneuven radalla pidetyistä Formula 1 -osakilpailuista, sekä vuonna 1976 pidetyistä Montrealin kesäolympialaisista.

Urheilun ystäville voikin suositella vierailua Olympiastadionilla, sekä Montreal Canadiens -jääkiekkojoukkueen kotiareenassa Centre Bellissä. Muita suosittuja vierailukohteita ovat muun muassa Mont Royal -kukkulalla sijaitseva puisto, sekä kaupungin lukuisat museot, kuten Montrealin arkeologian ja historian museo (Montréal Museum of Archaeology and History) sekä The Montréal Museum of Fine Arts.

Jännitystä etsiville voi varmasti suositella vierailua Montréal Casinoon.

Montreal on kaksikielinen kaupunki

Montrealin kaupungintalo. Montreal on Pariisin jälkeen maailman toiseksi suurin ranskankielinen kaupunki.

Montrealin nimi tulee kaupungin sydämessä sijaitsevasta kukkulasta, nimeltään Mont Réal, eli Mount Royal – kuninkaallinen vuori.

Virallinen kieli Montrealissa on ranska, jota puhuu noin 70,5 prosenttia kaupungin asukkaista. Englantia äidinkielenään puhuu vain noin 12 % Montrealin asukkaista. Montreal onkin Pariisin jälkeen maailman toiseksi suurin ranskankielinen kaupunki.

Quebecin ja Montrealin ranskankielisyys johtaa siitä, että ensimmäiset alueelle asettuneet eurooppalaiset uudisasukkaat olivat ranskalaisia. Historioitsijoiden mukaan ensimmäiset eurooppalaiset saapuivat Montrealiin vuonna 1534.

Asukkaita Montrealin kaupungissa on noin 1,7 miljoonaa ja koko Montrealin alueella, esikaupungit mukaan luettuna, noin 3,7 miljoonaa.

Montreal toimi Kanadan pääkaupunkina vuodesta 1843 vuoteen 1947. Nykyään Kanadan pääkaupunkina toimivaan Ottawaan on Montrealista matkaa noin 150 kilometriä.

Kaupunki on kuitenkin edelleen Kanadan merkittävin teollisuuden ja kaupan keskittymä. Montrealissa on muun muassa neljä yliopistoa, mikä tekee kaupungin yöelämästä hyvin vilkkaan.

Kaupungissa on kaksi merkittävää lentokenttää, Pierre Elliott Trudeau ja Montréal-Mirabel, mitkä ovat matkustajamääriltään Kanadan suurimmat. Montrealin satama on Kanadan toiseksi vilkkain, heti Toronton sataman jälkeen.

Matkailijalle Montreal tarjoaa turvallisen ympäristön, johon on helppo tutustua vaikka kävellen. Kaupungin alue on kohtalaisen tiivis, joten välimatkat ovat pieniä.

Montreal on tunnettu monikulttuurisuudestaan sekä monista laadukkaista ja tunnetuista gourmet-ravintoloista.

Linkkejä liittyen Montrealiin

Montreal (Montréal)

Tietoa

Maa Kanada
Valuutta Kanadan dollari (CAD)
Pinta-ala 366 km2
Asukasluku 3 700 000
Aikaero Suomeen -7

Kanada: matkakohteet

Ei kommentteja