Toscana
Alevahti.fi

Toscana on noin 3,7 miljoonan asukkaan alue, joka sijaitsee Italian keskiosassa. Se on yksi Italian kahdestakymmenestä hallinnollisesta alueesta (Regioni d’Italia). Toscana on entinen suurherttuakunta, mutta sillä ei kuitenkaan ole itsehallinnollista asemaa, kuten on esimerkiksi Sisilialla ja Sardinialla.

Tämän yhden Italian suosituimman matkailualueen pinta-ala on noin 23 000 neliökilometriä.

Sienan kaupunkia Toscanassa. Siena on yksi alueen tunnetuimmista kaupungeista.

Toscana on tunnettu erityisesti kauniista maisemistaan, joita voisi kutsua helposti jopa maalauksellisiksi. Ovathan alueen maalaismaisemat inspiroineet monia tunnettuja taiteilijoita töissään. Taiteilijoista puhuttaessa ei voida sivuuttaa sitä seikkaa, että alueelta on kotoisin kaksi historian merkittävimmistä taitelijoista, Leonardo da Vinci ja Michelangelo.

Toscanan nähtävyydet

Yksi alueen tunnetuimmista nähtävyyksistä on ehdottomasti Pisan kuuluisa kalteva torni. Toinen tunnettu nähtävyys ja matkailukohde on Toscanan alueen pääkaupunki, Firenze. Taidehistorian lisäksi Toscana voi ylpeillä sen viinitiloillaan, joilla tuotetaan monia tunnettuja viinejä, kuten Morellino di Scansanoa, Brunello di Montalcinoa ja tietysti Chiantia.

Firenze on Toscanan pääkaupunki.

Ligurianmeren rannalla, Italian länsilaidalla sijaitsevan Toscanan alueen lähinaapureita ovat muun muassa Umbria, Marche ja Lazio. Firenzen ja Pisan lisäksi muita merkittäviä turistikohteita alueella ovat Maremma, Siena, Lucca ja Cortona. Kaupunkikohteiden lisäksi Toscana tarjoaa loistavat mahdollisuudet maatilamatkailuun ja alueen 120 luonnonsuojelualuetta pitävät luonnonystävät varmasti tyytyväisenä pitkään.

Toscana sopii kaikille

Toscanaan tullaan monesta syystä. Monet etsivät taidetta ja siihen liittyviä kokemuksia, toiset keskittyvät enemmän luonnon tarjoamiin mahdollisuuksiin. Vuoristoalueet tarjoavat huikeat maisemat vaikkapa kävelyille tai alueella erittäin suositulle pyöräilylle. Italia on tunnettu ruokakulttuuristaan, eikä Toscana tee poikkeusta tässäkään asiassa. Suussa sulavat gourmet ruoat ja alueen omat viinit takaavat, ettei ruokailu tuota minkäänlaisia ongelmia matkattaessa Toscanassa.

Maalaismaisema Toscanassa. Alueen maalauksellisia maisemia.

Toscanassa on siis paljon nähtävää ja koettavaa, suurin ongelma taitaakin tulla siitä, että mistä aloittaisi. Firenzen kautta Sienaan ja Pisaan ei varmasti ole huonoin etenemisjärjestys. Toscanassa saat varmasti todeta, että mitä enemmän aluetta näet ja koet, sitä enemmän haluat tutustua siihen lisää.

Linkkejä liittyen Toscanaan

Toscana

Tietoa

Maa Italia
Valuutta euro (EUR)
Pinta-ala 23 000 km2
Asukasluku 3 700 000
Aikaero Suomeen -1

Italia: matkakohteet

Ei kommentteja